Teetä hattu mittatilauksena

Tarvikkeita ja välineitä hatuntekoon Helsinki Hat Factory

 

 

 

 

 

MITTATILAUSHATUT – COME AS YOU ARE

Tervetuloa Helsinki Hat Factoryn pajaan! Täällä tehdään hattuja juuri sinulle. Saat itse vaikuttaa malliin, väriin, materiaaliin ja somisteisiin. Hattu valmistetaan asiakkaan mittoihin sopivaksi. Kuulostaako hyvältä?

Hatusta, joka istuu hyvin sekä tuntuu ja näyttää omalta, tulee varmasti vaatekaapin suosikki. Mittatilaustöiden lähtökohtana on tehdä asiakkaan tyyliin, mittoihin ja mieltymyksiin sopiva hattu. Come as you are!

Hattutyylejä voit selailla Helsinki Hat Factoryn Lookbookissa, pyytää ehdotuksia sinulle sopivista malleista, tai ideoida itse. Hatuntekijä neuvoo hatun käyttöön liittyvissä kysymyksissä.

Mittatilauksena tehty hattu on persoonallinen käsin valmistettu luksustuote. Käytämme modistien ja hatuntekijöiden ammattitaitoa ja perinteisiä välineitä. Tiedät myös kuka päähineesi on valmistanut, ja saat ostaa hatun suoraan tekijältä.

 

hattuateljee hatut mittaustilaustyönä helsinki hat factory

MITTATILAUSTUOTE ON KESTÄVÄ JA EKOLOGINEN

Mittatilaushatut ovat ekologisia.  Materiaalia ei mene hukkaan, kun tuote valmistetaan suoraan asiakkaalle ja siitä tehdään kerralla passeli. Perinteisesti vaatteet tehtiin aina asiakkaan mittojen mukaan. Nykyaikana tämä on luksusta, mutta samalla se on kestävä ja ympäristöä kunnioittava tapa tehdä vaatteita.  Kustomoidut tuotteet ovat uniikkeja, kuten jokainen meistä. Laadukkaat materiaalit ja ammattitaidolla tehty tuote kestää pidempään käytössä. Haluamme tarjota vaihtoehtoja, joista hyötyy sekä asiakas että ympäristö.

Halutessasi voimme käyttää kierrätettyjä materiaaleja, kuten villakangasta, huopaa tai nahkaa (saatavuuden mukaan). Voit tuoda oman kankaan, josta haluat teetättää päähineen. Kerro meille ideoistasi!

KORJAUSTYÖT

Vanhoja huopahattuja voi tuoda arvioitavaksi. Hatun mallista ja kunnosta riippuen vanhasta huopahatusta modisti voi muokata uuden hatun tai huoltaa vanhaa. Vanhat huopahatut saattavat kutistua itsekseen vuosien saatossa, jolloin niitä voi venyttää takaisin alkuperäiseen kokoonsa. Kauniit vintagehatut hyötyvät usein hellävaraisesta puhdistuksesta ja uudelleenmuokkauksesta sekä vuorinauhojen uusimisesta.

MITTATILAUSPÄÄHINE JUURI SINULLE – MISTÄ ALOITETAAN?

Henkilökohtaiseen suunnittelu- ja sovituskäyntiin voit varata ajan yhteydenottolomakkeen kautta. Jos et pääse paikan päälle, voidaan mittaukset ja suunnittelu tehdä etänä. Lomakkeen kautta voit myös tiedustella erilaisista tilaus/korjaustöistä.

Minkälaiseen käyttöön etsit hattua? Arkikäyttöön? Juhliin? Minkälaiseen säähän? Suojaksi auringolta vai sateelta?
Sellaisiin päiviin kun tunnet olevasi Marlene Dietrich jazzklubilla? Kun olet muusikkona lavalla?

NÄIN EDETÄÄN SUUNNITELMASTA VALMIISEEN HATTUUN

1. Suunnittelukerta
Ensimmäisellä kerralla otetaan asiakkaan pään mitat. Tämä on nopea juttu. Katsotaan minkälaiset mallit imartelevat kasvonpiirteitä parhaiten ja mietitään värit sekä materiaalit. Mukaan kannattaa ottaa vaate, jonka kanssa hattua aikoo käyttää. Tämän avulla saadaan pukeutujan kokonaisuus haltuun. Jos päätetään tehdä tilaus, asiakas maksaa etumaksun.

2. Sovitus
Toisella kerralla valmista tai puoliivalmista hattua sovitetaan asiakkaalle ja hatuntekijä pääsee tekemään hienosäädöt. Joskus tarvitaan kaksi sovituskertaa.

3. Hattu on valmis käyttöön
Asiakas saa noutaa hatun tai se voidaan toimittaa postitse. Loppusumma maksetaan. Valmistus+toimitusaika riippuu mallista, materiaaleista sekä jonosta. Jos toivot hatun valmistavan tiettyyn aikaan, kannattaa tilaus tehdä hyvissä ajoin. Toimitusaika on usein pitkä jonossa olevien töiden vuoksi.

 

Materiaali, työn vaativuus ja tarvittavien työtuntien määrä vaikuttavat hintaan.

Suomessa tehty. Made in Finland.